Belangrijk !
Oproep voor beslissende
vergaderingen gemeenteraad
16 en 30 januari

Beste bewoners van Jachthuis.

Klik hier om de originele flyer (met plaatje) als PDF te openen

Zit u te wachten op windmolens van 240 meter hoogte langs de A73?
De gemeente Heumen wil het mogelijk maken dat deze windmolens worden gebouwd, zonder dat er ook maar enig onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen voor mens en dier!
Zulke waanzinnig hoge windmolens staan op dit moment alleen nog maar in de Noordzee.

Tegen de plannen van de gemeente zijn meer dan 500 bezwaren (‘zienswijzen’) ingediend.
Al die bezwaren zijn door de gemeente Heumen terzijde geschoven: de gemeente wil eind deze maand al beslissen dat er zo hoog mogelijke windmolens moeten komen langs de A73, op nog geen 900 meter van de wijken Jachthuis en Hoge Brug. Over zonnepanelen wordt niet meer gesproken!

Op 16 januari vergadert de gemeenteraad over de vervolgstappen.  Het College van B&W wil alleen maar inzetten op windenergie op de locatie langs de A73, in de vorm van maximaal hoge windmolens.  Op 30 januari zal de gemeenteraad besluiten of ze daar wel of niet mee instemmen. Donderdagavond 16 januari is de laatste keer dat inwoners inspraak kunnen hebben. Op deze avond hebben diverse belanghebbenden, waaronder de werkgroep Jachthuis, inspreektijd gevraagd om de raadsleden te overtuigen niet in te stemmen met de plannen van de gemeente.

Kom op 16 en 30 januari om 20:00 uur* als toehoorder naar het gemeentehuis! Hoe meer bewoners, hoe hoger de druk bij de raadsleden om nee te zeggen tegen deze plannen.

* Controleer vooraf op https://heumen.raadsinformatie.nl/ hoe laat de vergadering begint. Het is namelijk mogelijk dat de vergadering vanwege een vol programma vroeger begint dan normaal (bijvoorbeeld om 18:00 uur).
Als u niet naar het gemeentehuis kunt komen, kunt u ook thuis live meeluisteren. Ga daarvoor naar https://heumen.raadsinformatie.nl/live .

Wilt u verder op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?
Ga dan naar onze blog: https://jachthuismalden.blogspot.com/ en laat uw e-mailadres achter.
Het Raadsbesluit van 3 december 2019 waarover beslist gaat worden, is ook te vinden op de blog.

Wij hopen u op 16 en 30 januari te zien bij de raadsvergaderingen!

Werkgroep Windmolens Jachthuis


Reacties

  1. Hartelijk dank voor al uw inspanningen. Ik ben helaas niet in de gelegenheid om hierbij te zijn. Ik kan u kennelijk niet mailen, maar ik vraag me af of het niet verstandig is om nu al landelijke steun in te roepen, bijvoorbeeld van de Partij voor de Dieren of andere politieke partijen, landelijke kranten etc. Hoe meer (tegen)druk er van tevoren op deze beslissing komt, hoe beter. Als er eenmaal een positief besluit ligt, wordt het een stuk moeilijker om dit teruggedraaid te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is er overwogen om in het kader van dit proces naast de individuele bezwaren een vereniging op te richten? Een vereniging kan als privaatrechtelijke rechtspersoon zienswijze of bezwaar indienen. Uit eigen ervaring weet ik dat een vereniging als rechtspersoon juridisch het verschil kan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is inmiddels bekend geworden dat de wens van de Energiecooperatie is om ten minste 2 windmolen van ten minste 240 meter te plaatsen. Liefst molens van 280 meter. Dit gaat grote gevolgen hebben voor geluidsoverlast (ga maar eens luisteren in 's Heerenberg) en slagschaduw!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten