Wat eraan voorafging


https://www.heumen.nl/inwoners/nieuwsberichten_42557/item/energiecircus-heumen_32881.html

Op deze wijze kondigt de gemeente in de zomer van 2018 het Energiecircus aan. Op geen enkele manier waarschuwt de gemeente ervoor dat de opkomst bepalend is voor de plek van de windmolens en hoe hoog die kunnen zijn. Ook verzwijgt de gemeente  dat het gebied dichtbij de wijk Jachthuis op dat moment al  de voorkeur heeft van gemeente en provincie voor de  plaatsing van windmolens.

----------------------------------------

https://www.heumen.nl/inwoners/nieuwsberichten_42557/item/extra-informatiebijeenkomst-ruimtelijke-visie-duurzame-energie_34654.html

Pas eind maart 2019 maakt de gemeente het windmolenplan bekend aan de pers en bevolking. Meteen ontstaat er hevige onrust. De gemeente ziet zich genoodzaakt tot een extra bijeenkomst. Die vindt niet plaats in het hardst getroffen dorp Malden, maar in De Terp in Heumen.

----------------------------------------------------

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2405053/Onrust-in-Heumen-door-komst-windmolens

In een interview voorafgaand aan de extra bijeenkomst in De Terp, houdt wethouder Leo Bosland een pleidooi voor de plaatsing van windmolens tot mogelijk 240 meter hoogte, zonder de nabijheid van wijken als Jachthuis, buurtschap De Heide, Weezenhof en Hatert ook maar te noemen.

------------------------------------------------------

https://www.omroepgelderland.nl/media/29612/Gemoederen-lopen-op-door-windmolendiscussie-Heumen

Omroep Gelderland doet verslag van de tumultueuze bijeenkomst in De Terp op 4 april 2019. Daar kwamen twee keer zoveel bezoekers op af, als de gemeente verwachtte.

-----------------------------------------------------------

Reacties