Welkom (en hoe werkt het hier)

Op 16 mei 219 schreven wij, verontruste inwoners van de wijk Jachthuis in Malden, een zienswijze op het ontwerp van de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie van de gemeente Heumen. Deze zienswijze werd, tezamen met een begeleidend schrijven en onderschrijvingsformulier, verspreid onder de 850 huishoudens in de wijk. Ondersteund met bijna 400 handtekeningen van bewoners is deze zienswijze in juni 2019 aan het College B&W en de Raad aangeboden.

Inmiddels is er veel gebeurd. In totaal ontving de gemeente Heumen bijna 200 verschillende zienswijzen die momenteel worden bestudeerd. Op basis van deze zienswijzen zal het college zich beraden of en in welke mate het huidige lokale Ontwerp Ruimtelijke Visie Duurzame Energie dient te worden aangepast (bekijk de Raadsmededeling).

Intussen kwam ook de RES, Regionale Energie Strategie, van de provincie op het gemeentelijke pad. Deze riep in de Commissie Fysieke Leefomgeving tal van vragen op waarna de Raad in juli uitstel bedong (bekijk het Raadsbesluit).

In september dendert de duurzaamheidstrein weer verder. Met dit platform houden wij u graag op de hoogte van alle voorgenomen plannen en ontwikkelingen.

Hoe werkt het hier?
In het (zij)menu vindt u diverse onderwerpen inclusief het laatste nieuws, belangrijke documenten en radiofragmenten.

Heeft u vragen of opmerkingen over het platform, dan kunt u deze delen via bewonersjachthuis@gmail.com.

Hoe weet ik of er nieuwe updates zijn?
Geef uw e-mailadres op via 'abonneren'. Onder menu en bovenaan pagina vindt u een knop en invulveld hiervoor. Na het invullen van uw e-mailadres verschijnt een nieuw venster met rood kruisje en de tekst 'Sorry not a valid captcha answer.' Daarmee controleert het platform of u geen robot bent. Vink in hetzelfde venster 'Ik ben geen robot' aan en druk op 'Complete Subscription Request'. U ontvangt nu een e-mail met daarin de bevestigingslink. Vergeet niet ook op deze link te klikken voor de definitieve bevestiging. :-)

Hartelijke groet,

Werkgroep Windmolens Jachthuis

John van Oppen, Kees Keijzers, Frans Lenting, Herman Ament, Titia Meesters, Nico de Boer, Leo Prudon, Maria Toonen en Theo Smit

Bekijk hier de volledige slagschaduw-tekening met bereik tot voorbij de Molenwijk